Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ

11 σχόλια:

Π.Σ. είπε...

Και να σας πω..
Τις παρατηρήσεις σας σχετικά με την εμφάνιση του μπλογκ, στον Ν.Κ. και στον Γ.Π.
Εγώ δεν έχω καμία σχέση με αυτό το θέμα. :))

axinosp είπε...

Τα συγχαρητήρια μου για το καινούργιο μπλογκ της γειτονιάς μας.
Ελπίζω να γίνει ένα φάρος αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, καινούργιων ιδεών και δράσεων, κόντρα στον μεσαίωνα της κατοχικής κυβέρνησης του ΔΝΤ.

You Pay Your Crisis είπε...

Χαιρετιζω την προσπαθεια σας!

Αν βρεθω κατα κει, θελω κερασμα καφε!

cynical/youpayyoucrisis

Πρωτοβουλια Θησειου - Πετραλωνων είπε...

cynical,
και σ' εσάς καλή συνέχεια!

Εκτός από καφέ, που φυσικά εννοείται, ελάτε και στη συνέλευση, να πάρετε υλικό. :)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι
μια ενημερωσούλα...

Καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλακή ο μαγαζάτορας που είχε ξυλοκοπήσει νεαρό γείτονα μας Πετραλωνίτη επειδή κόλλησε αυτοκόλλητο σε παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Γκάζι.

Ιδιοκτήτης και θαμώνας καταστήματος στο Γκάζι επιτέθηκαν στον γείτονα μας την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα, μόλις αντιλήφθηκαν ότι κόλλησε το γνωστό αυτοκόλλητο «είμαι γάιδαρος, παρκάρω όπου γουστάρω» σε αυτοκίνητο θαμώνα που ήταν παράνομα παρκαρισμένο πάνω στο πεζοδρόμιο ακριβώς έξω από το κατάστημα, αποκλείοντας τη διέλευση των πεζών από το πεζοδρόμιο.

Οι επιτιθέμενοι έβρισαν και χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές τον ακτιβιστή, ενώ του αφαίρεσαν το κινητό τηλέφωνο για να μην καλέσει βοήθεια. Τη σκηνή διέκοψαν δύο δημοτικοί αστυνομικοί. Τελικά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη, ενώ ο θερμόαιμος θαμώνας, ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πήρε το όχημά του και εξαφανίστηκε. Το παιδί νοσηλεύτηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο για τρεις μέρες, αφού και εναντίον αυτού υποβλήθηκε μήνυση ως αντίποινα από τον καταστηματάρχη για εξύβριση.

Στις 28 Μαϊου λοιπόν έγινε η δίκη. Μάρτυρες υπεράσπισης ήταν ο σύλλογός Μ. Αλέξανδρος από το Γκάζι, ο διαμερισματικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης του 3ου Διαμερίσματος, η ομάδα των Streetpanthers από τη Θεσσαλονίκη που έχει εκδώσει και το σχετικό αυτοκόλλητο και σύλλογος ΑΜΕΑ. Ο νταής ιδιοκτήτης ήδη είχε καταλάβει ότι ήταν σε δύσκολη θέση και προσπάθησε να πετύχει συμβιβασμό, ή αναβολή της δίκης. Κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από την άλλη πλευρά.

Έτσι τελικά ο νταής έφαγε δώδεκα μήνες για όλες τις κατηγορίες, τον ξυλοδαρμό, εξύβριση και απειλή και βέβαια άσκησε έφεση. Όπως και να έχει πήρε ένα μάθημα. Και αν μη τι άλλο αυτό είναι μια ευχάριστη είδηση για όσους διεκδικούμε το “παράλογο” αίτημα τα πεζοδρόμια να είναι για τους πεζούς και όχι για τα αυτοκίνητα και τα τραπεζοκαθίσματα.

Η kikitsa είπε...

καλή αρχή παιδιά ...

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ , ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ είπε...

Καλη επιτυχια στην προσπαθεια σας, που ειναι προσπαθεια ολων μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
http://epitropesdiodastop.blogspot.com

Πρωτοβουλια Θησειου - Πετραλωνων είπε...

Ανώνυμε,
ευχαριστούμε για την ενημέρωση.

Κικίτσα,
να 'σαι καλά!
Εύχομαι και στα δικά σας!!!

Επιτροπές,
ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση.
Καλή συνέχεια!

Νικόλαος είπε...

Οι κάτοικοι γίνονται Πολίτες και γράφουν Ιστορία ...

Θα τα καταφέρουν ;

ΝΑΙ !

Γιατί είναι η μοναδική τους επιλογή !

logan είπε...

Θεωρώ ότι η πρώτη συνεέλευση ήταν επιτυχημένη. Ήταν διαγεννεαγιακή, χωρίς αντιπροσώπευση, χωρίς δημαγωγίες και με πολλές φρέσκες ιδέες.
Αυτό που μένει είναι να δέσουμε την ύπαρξη της συνέλευσης μέσα από δράσεις οι όποίες θα είναι ταυτόχρονα και ο λόγος μας προς την υπόλοιπη γειτονιά.
Ήδη η ιδέα να κατεβούμε όλοι μαζί στην πορεία ξεκινώντας από το Θησείο το Σάββατο, θα δώσει ένα πρώτο στίγμα της ύπαρξης της συνέλευσης.
Θα ήταν καλό πάντως να προχωρήσουν άμεσα και τα άλλα εγχειρήματα που προτάθηκαν όπως η αντιπληροφόρηση μέσω κάποιου δελτίου, το ανταλακτικό / χαριστικό παζάρι, οι παρεμβάσεις σε λαικές και σουπερ μαρκετ κ.ο.κ.
Φιλικά και συντροφικά

Πρωτοβουλια Θησειου - Πετραλωνων είπε...

Για να μη χάσουμε το ενδιαφέρον των σχολίων για τη χθεσινή συνέλευση, κλείνω τα σχόλια στην παρούσα ανάρτηση και περιμένουμε τα σχόλιά σας στην επόμενη.