Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Εντυπώσεις από την 2η Λαϊκή Συνέλευση στα Κ. Πετράλωνα



Παρά το πολυάνθρωπον και το πολύβουο της πλατείας της Αγ. Αικατερίνης, η Συνέλευση εξαρχής προμήνυε την επιτυχία της.

Πολλοί γείτονές μας από Κάτω και Άνω Πετράλωνα, Θησείο, Κουκάκι και Γκάζι-Κεραμεικό-Ρουφ, διαφόρων ηλικιών και αντιλήψεων, συμμετείχαν στην Συνέλευση και εξέφρασαν απόψεις, προβληματισμούς και προτάσεις σύνθεσης, δημιουργίας και δράσης στις γειτονιές μας.

Με απόφαση της Συνέλευσης, η επόμενη Λαϊκή Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή των Α. Πετραλώνων στην Πλατεία Μερκούρη, στις 28/06 και ώρα 8μμ.

Επίσης αποφασίστηκε δράση διαμαρτυρίας σε supermarket της γειτονιάς μας, για τις απαράδεκτες τιμές προϊόντων που δεν ακολουθούν τους συνεχώς μειούμενους μισθούς και μεροκάματά μας.
Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε μια ομάδα δράσης που θα παίζει το ρόλο ενός "παρατηρητηρίου τιμών" και θα ενημερώνει σχετικά με αυξομειώσεις τιμών, κυρίως στα είδη πρώτης ανάγκης, στην τοπική αγορά.

Αποφασίστηκε ακόμα ότι εν όψει του κεντρικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας για το νέο εξοντωτικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο, οι κάτοικοι των γειτονιών μας να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στις γειτονιές μας, μια μέρα πριν.

Οι αποφάσεις ολοκληρώθηκαν με την δημιουργία δύο ομάδων δράσεων που αφορούν, η μία την δημιουργία μιας ομάδας τραπεζικών που θα ασχοληθούν με την αρωγή ανθρώπων της γειτονιάς σε τραπεζικά ζητήματα, και η άλλη τη δημιουργία ομάδας δασκάλων-καθηγητών που με τη νέα σχολική περίοδο θα ασχοληθούν με την εκπαιδευτική βοήθεια μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και δεν δύνανται ν’ αγοράσουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Μετά το κλείσιμο της Συνέλευσης, ακολούθησε το ρεφενέ τσιμπούσι με αρκετό φαγητό, καλό κρασί και "μπολικές" συζητήσεις σε παρεούλες.

Η Συνέλευση πλαισιώθηκε από χαριστική προσφορά αντικειμένων (ρούχα, παπούτσια, διάφορα χρηστικά αντικείμενα). Επειδή δε, τα προσφερόμενα αντικείμενα ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που τελικά διατέθηκαν, αποφασίστηκε να επαναληφθεί η διαδικασία στο μέλλον πιο οργανωμένα.

Το ελπιδοφόρο που προκύπτει μετά και την 2η Λαϊκή Συνέλευση είναι ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε μια πορεία αφύπνισης με κοινό στόχο :

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!





1 σχόλιο:

logan είπε...

Άτσα και τα Πατήσια!
http://patissia.wordpress.com/